Thursday, November 15, 2012

Хоолны дуршил сайжруулахад өгөх зөвлөлгөө


Дараах ургамлаас ууж болно. Үүнд: бургас навчит банздоо /нохойн хэл, талын халдаргана/, төлөгч өвс /язхүү/, улаан чавга, баширцэцэг /гвоздика/, алтантовч, бөөрөлзөнийн жимс, анарын жимс, гүзээлзгэнийн жимс, царван /морин шарилмж, полынь горькая/, боролзгоно, багваахай. Хоолоо хар перец, уутан хальс чинжүү, ишгэн шаваг /tarragon/, цагаан гаагаар амталж идээрэй. Өлөн дээрээ жүржний бодь шүүс уух болно. Нохойн хошууны жимсний ундаа: 2 х.х. зөгийн бал дээр 200мл нохойн хошууны ханд /2х.х. нохойн хошууг 200мл буцалсан усанд 2 цаг хандалж шүүнэ/ хийж хутгаад өдөрт 3 удаа хоолноос өмнө 50мл-ыг ууна.

No comments:

Post a Comment